Skip to content

Shockwave/ stötvågsbehandling

Som komplement till de kiropraktiska behandlingstekinkerna använder vi också stötvågsbehandling (shockwave). Det är en snabb, effektiv och vetenskapligt baserad behandlingsmetod för att få bukt med olika typer av skador och besvär i rörelseapparaten. Kroniska besvär såsom till exempel tennisarmbåge, kalkaxel, hopparknä, benhinneproblematik och hälsporre (hälsmärtor) har visat sig svara bra på denna typ av behandling.

Behandlingen går till så att man sätter applikatorns huvud mot området som ska behandlas och med hjälp av tryckluft så slår huvudet fram och tillbaka. Detta genererar stötvågor in i området. Man kan uppleva visst obehag och smärta men behandlingen är över på några minuter. Behandlingen ger ökad ämnesomsättning i området vilket förbättrar läkningsprocessen och minskar smärtmedierande ämnen.

En känd orsak till kroniska besvär kring lederna är förekomsten av ärrbildningar och kalk i senor och muskelfästen. Stötvågorna kan hjälpa till att läka ut det och därigenom förbättra besvären. Efter behandlingen sätter kroppen igång läkningsprocesser och därför bör man vila det behandlade området så mycket som möjligt i två dygn. När denna tid passerat kan man röra sig som vanligt igen, dock inte provocera i smärta om det kan undvikas.  

Shockwave/ Stötvågsbehandling