Träning

KAN-kliniken är en personlig studio och hälsooas där vi strävar efter att skapa en varm och inspirerande miljö för alla.
Här finns ett brett utbud av rörlighetsträning med inspiration från martial arts, yoga och rörelseterapi.
Du kan träna bland annat barre, pilates, yoga och aerial.

Kontakta oss för att träna med en av våra personliga tränare och uppnå de resultat du vill ha.

All träning sker på egen risk.

SchemaYogaBarrePilatesCoreAss’n AbsTrigger PointBalettTotal Toning

TRÄNINGSSCHEMA

Vårterminen 2020

MÅNDAG

11.30
Aerial low

12.30
Total toning

17.00
Pilates

TISDAG

11.30
Total toning

12.30
Core

18.00
Pilates

ONSDAG

10.00
Yoga

11.30
Ass’n Abs

17.00
Yoga

TORSDAG

11.30
Ass’n Abs

FREDAG

LÖRDAG

11.30
Balett

VÄLKOMMEN!

Workshops & Kurser

Frukostyoga måndag/soft

Börja din vecka med mjuka rörelser som stödjer dig i din vardag. Enkla men kraftfulla rörlighetsövningar i kombination med medveten andning stärker din förmåga till återhämtning och förbättrar din prestationsförmåga under veckan. Inga förkunskaper krävs och alla är välkomna.

Frukostyoga onsdag/dynamisk

Lite mer avancerade rörelser och i ett flödande tempo väcker vi kroppen och våra sinnen till liv. Du bestämmer själv takten och nivån på rörelserna.  

Aerial rest and reload

Återhämtning/Yoga Nidra
En Yoga Nidra- klass vilandes i en silkeshammock med syftet att genom medveten avslappning stilla ditt sinne och hämta ny kraft och energi.

Aerial Yin Yoga

60 min
Vilsam återhämtande yoga som är bra för stela kroppar och för den som behöver varva ner.Man jobbar i positioner hängandes i ett silkestyg en bit över golvet. Med tyget som stöd orkar man hålla positionerna upp till 5 minuter. Detta gör att man kan komma åt djupliggande strukturer vilket kan ge ökad avslappning i mjukdelarna. Fokus ligger på andning och avslappning.

Att tänka på:
Inga smycken, rörliga kläder utan dragkedjor eller vassa detaljer då tyget är känsligt. Har du högt blodtryck så kan du behöva ta det extra försiktigt då man ligger en del med hjärtat ovanför huvudhöjd och det påverkar blodtrycket.  
Inga förkunskaper krävs.

Relax Yoga

Ett avkopplade yogapass som passar dig som söker ett lugnt komplement till ett aktivt liv. Ge dig själv lite egentid och kom närmre dig själv genom mjuka yogaövningar. 
Yoga med fokus på att mjuka upp kroppen kombinerat med andnings- och meditationsövningar.

Kiro Yoga

Passar alla som behöver snälla övningar som stärker kroppen. – Kiroyoga är en yogamodell som tagits fram av kiropraktor Stefan Rosander och yogalärare Netti Arzt. Kiroyogan utgår från varje persons anatomiska och fysiologiska förutsättningar. Grundprincipen är att öka medvetenheten om sin kropp för att kunna träna rätt utifrån sina egna förutsättningar och behov.
Kiroyoga är en personlig träningsform anpassad för dig som har eller har haft besvär med rygg, axlar, nacke mm, eller kanske bara känner dig allmänt stel och osmidig och vill komma igång med din träning. Kiroyoga är också för dig som vill börja träna yoga och lära dig yoga från grunden, men även för dig som vill utvecklas inom yoga.
I kiroyogan modifierar och anpassar vi yogapositionerna efter varje persons unika kroppskonstitution och funktion.

http://kiroyoga.com/kiroyoga/

Yoga Nidra

Passar alla som behöver varva och stressa ner – Yoga Nidra är en guidad meditationsteknik som utförs liggandes i savasana, död mans position. På sanskrit betyder Nidra sömn och Yoga Nidra kallas ofta den sömnlösa sömnen då vi tas in i ett tillstånd mellan vakenhet och sömn där kroppen går in i en djup form av avslappning. Tillståndet kallas hypnogogiskt tillstånd eller alfatillstånd. Detta kraftfulla tillstånd kan användas för många olika syften som inkluderar djupavslappning, frigörande av minnen som fastnat i vårt undermedvetna, och medvetna, samt skapa ett ökat tillstånd av medveten närvaro. Genom denna ”yogiska sömn” vill vi försätta kroppen i ett tillstånd av sömn, medan sinnet behålls fokuserat och vaket.

Gravidyoga

Under graviditeten händer mycket i kroppen och sinnet, och det kan vara en bra tid att vända blicken inåt och lära sig att lyssna till sin kropp. Särskilt viktigt inför förlossningen! Gravidyoga förbereder både din kropp och ditt sinne inför förlossningsarbetet och många yogapositioner kan också användas som förlossningsställningar.
Gravidyoga kan hjälpa dig att:

  • Få mer energi.
  • Hantera oro, rädsla, ångest inför förlossning.
  • Förbereda dig inför förlossning och hantera förlossningen på bästa sätt.
  • Slappna av.
  • Behålla rörlighet i kroppen.
  • Sova bättre.
  • Öka ditt välmående under graviditeten.
  • Öka din kroppsmedvetenhet.
  • Stärka bandet mellan dig och barnet i din mage.
  • Snabbare återhämta dig efter din förlossning.
Barre

Barre är en pilates, yoga och balettinspirerad träning. Vi blandar konditionsintervaller och styrka på ett sätt som resulterar i en stark, balanserad och elegant kropp. Det är den ultimata träningen för dig som vill få en stark och smidig kropp.

Vårt Barrepass är inspirerat av dansarnas övningar vid balettstången men innehåller också sportigare inslag i form av funktionella styrkeövningar.

Aerial Barre

Aerial Barre är en dynamisk balettinspirerad klass. Fokus är på toning och förlängning och du utvecklar din balans och rörlighet samt använder en aerial-hammock för stöd, stretch och avlastning. Räkna med en lyrisk klass och inspirerande rörelser!

Bra att veta:
Ha gärna rörliga kläder, men inga smycken, dragkedjor eller vassa detaljer.

Pilates

Pilates är en intelligent träningsform, och ett system med övningar gjorda för att få en stark, smidig och balanserad kropp. I pilates ser man varje människa utifrån ett helhetsperspektiv. Korrekt utförd pilatesträning leder till ökad kroppsmedvetenhet, kontroll och balans. Vi strävar efter jämvikt i muskulaturen med fokus på de djupa stabiliserande musklerna som håller kroppen upprätt.

Core

Core är en kärnfull men skonsam träningsform med mage och rygg i fokus. Målet är att öka din kroppskännedom och därigenom skapa en bättre hållning samt stärka de muskler du behöver i vardagen. En mycket effektiv form av uthållighet och styrka som passar både nybörjare och vana deltagare.

Ass’n Abs

Här får du ett intensivt träningspass med fokus på lår, rumpa och mage. Passet bygger på funktionell rörlighetsträning som ger dig bättre kroppskontroll och är ett bra komplement till andra träningsformer.

Trigger Point

Lär dig att behandla vissa besvär själv.

Under handledning kommer du trycka med en boll på olika mjukdels punkter på kroppen för att öka cirkulationen, öka flexibiliteten och minska spänningen i området. Du blir rörligare, löser upp spänningar och minskar risken för skador i framtiden.

Viss teori först och sedan är resten praktik.

Man bör ha kläder som är bekväma att röra sig i och som saknar hårda detaljer.

Balett

Genom att dansa balett tränar du upp din hållning, styrka och vighet. 

Den inre muskulaturen tränas och du får bättre kroppskontroll och antagligen kommer du hitta muskler du inte visste fanns. 

Vid regelbunden träning så ger balett långa, smidiga muskler och en stark  kropp.   

Total Toning

45min

Funktionell träning/Styrka & Stretch

Träning för hela kroppen, styrka och smidighet för vardagsmotionärer och elitidrottare.
Främjar bättre hållning / strukturell linjering.
Det är en skön träningsform som är ett bra komplement till annan styrketräning.